4 februari 2009
19:30

Eksjö HC

Referat: Husqvarna HC - Eksjö HC

Eksjö HC såg länge ut att gå mot en seger i gårdagens match mot Husqvarna HC. Men tre mål på en minut i tredje perioden gjorde att Husqvarna segrade med 6-3.

Spelövertag för Eksjö
Husqvarna tar kommandot i första bytet och pressar tillbaka Eksjö utan utdelning. Sedan tar Eksjö över och är nära 1-0 efter ett skott i stolpen utav Martin Andersson. Lite ologiskt åker sedan Jacob Sörman upp och gör 1-0 till Husqvarna via ribban. Tiden 03.11. Bortalaget får chansen i powerplay då HHC drar på sig två utvisningar, en hel del heta lägen fanns utan att Eksjö kvitterade. Men efter 17.25 får Martin Raaby pucken vid rödlinjen, trampar in och sätter 1-1 enkelt mellan benen på Husqvarnas Niklas Sjölind. Det blev också slutresultatet för den första perioden.

Eksjö fortsatt bättre
Bortalaget fortsatte att trumma på även i den andra perioden, redan efter en minut utvisas Hampus Nilsson i HHC och Eksjö får spela powerplay återigen. Dock uppstår inga heta lägen och tiden rinner ut. Efter 15 minuter kommer ett mål, en tilltrasslad situation visar till slut att pucken ligger i Husqvarna kassen och EHC hade tagit ledningen med 2-1 genom Jonathan Blixt. Exakt 20 sekunder senare kom också 1-3 efter att Freddie Sjöö snappat upp en lös puck. Ett utav dom snabbaste målen det här laget har gjort tror jag.

Total kollaps gav HHC segern
I periodpausen pratar Eksjö om att fortsätta med samma spel och lugn som man haft i de tidigare perioderna. Detta uteblir totalt. Redan efter 47 sekunder reducerar hemmalaget i powerplay, och vem gör det om inte Erik Samuelsson. Sedan uppstår en märklig situation där Johan Eklund och Magnus Johansson slåss lika mycket. Men bara Eklund visas ut. Detta utnyttjar HHC och det är just Magnus Johansson som krutar in 3-3 från blå med ett mäktigt slagskott. 20 sekunder senare var det dags igen då Carl Ljungqvist på något sätt får in 4-3. Inte nog med det, 16 sekunder senare kommer också 5-3 genom Jesper Thisell. Pucken tog på kanske tre-fyra skridskor innan den gick in. Retligt. Eksjö försökte komma tillbaka och tog ut målvakten, som så många gånger förr gör istället försvarande laget målet i öppen kasse.

Summering
Årets absolut tyngsta förlust, till och med värre än förlusten mot FAIK den 11 januari. Eksjö är det klart bättre laget i de två första perioderna och segern kändes inte långt borta. Dock smyger sig en rädsla in i tredje perioden om att tappa ledningen och då blir det ju självklart så. Tre mål på en dryg minut får inte hända. Ser Johan Eklunds utvisning som mycket tveksam och det är just då som Husqvarna gör 3-3. Eksjö har bara sig själva att skylla på. EHC skulle haft två, åtminstone en poäng med sig idag för två fantastiskt bra perioder. Men tyvärr är inte sporten alltid rättvis. För övrigt utgick Anton Augustsson på uppvärmningen på grund av sitt knä.

Husqvarna HC - Eksjö HC 6-3 (1-1, 0-2, 5-0)